Amnesty International

We willen graag laten weten dat actievoeren helpt. Alleen al in de afgelopen maand boekten we verschillende successen. Zo kwam de Ethiopische journalist Eskinder Nega na 7 jaar vrij. Ook Activist Ali Feruz (Oezbekistan) en Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador mochten de cel verlaten. Wij hebben – samen met u – intensief actiegevoerd voor de vrijlating van Eskinder, Ali, Teodora en vele anderen.

Eskinder, Ali en Teodora zijn vrij

Eskinder Nega

De kritische journalist Eskinder Nega zat 7 jaar onterecht vast. Nu is hij vrij.

Ali Feruz

De Oezbeekse Ali Feruz is op 15 februari 2018 vrijgelaten uit de Russische cel en kreeg asiel in Duitsland. Amnesty voerde intensief actie voor zijn vrijlating. 

Teodora

In El Salvador kwam Teodora del Carmen Vásquez op 15 februari vrij. Ze werd tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens ‘moord’ nadat ze een doodgeboren kindje kreeg.

Bedankt voor uw inzet!
Met vriendelijke groet,
Amnesty International

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten.
Dit streven wordt inhoud gegeven door het doen van onderzoek en het voeren van actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige schendingen van al deze rechten. Amnesty werkt voor individuen met een naam en een gezicht, voor concrete verbetering in het leven van mensen die onze steun nodig hebben.

De werkgroep bestaat uit: Gé van der Weide, Bokko Tromp, Ymie Brandenburg en Goff Spoelstra.