Predikant

Even voorstellen… ds. M.E. (Madelon) Vroonland

ds. Madelon Vroonland
ds. Madelon Vroonland

Sinds 28 juni 2015 ben ik predikant in De Oase. Het is mijn eerste gemeente, waar ik met veel plezier begonnen ben met mijn predikantschap!

Voor ik in Leeuwarden kwam, woonde ik in Kampen. Daar heb ik het grootste deel van mijn opleiding gevolgd – de eerste vijf jaar. Het laatste jaar heb ik, vanwege de verhuizing van de PThU (Protestantse Theologische Universiteit), in Amsterdam afgerond. In dat jaar schreef ik mijn scriptie, getiteld: “David – man naar Gods hart – bruggenbouwer tussen theologie en politie”. Ik wilde met mijn scriptie laten zien hoe en dat het Oude Testament relevant gemaakt kan worden voor politiemensen die (potentieel) traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Dat deed ik aan de hand van teksten rond Koning David. Een man die heel goed weet wat de “harde werkelijkheid” van ons leven kan zijn.

Een centraal onderliggend thema is dat ik als theoloog aandacht wilde hebben voor de mens in het uniform. Niet voor het uniform, maar voor wie het draagt. Dat is tegelijkertijd ook een centraal thema in mijn kijk op het predikantschap: als predikant wil ik aandacht hebben voor de mens, los van zijn of haar functies en rollen binnen en buiten de kerk. Oog voor de mens, voor het aangezicht van God.

Ds. M.E. Vroonland

058-2896620

Ds.vroonland@kpnmail.nl

Telefonisch het best te bereiken tussen 8.45 en 9.15 of 13.00 en 13.30

Vrije dagen: donderdag en zaterdag

 

Een digitale versie van de scriptie is te vinden op de website van de ACP:  

http://www.acp.nl/fileadmin/files/sites/acp.nl/Documenten/Nationale_Politie/Scriptie_Madelon_Vroonland___David_-_man_naar_Gods_hart_-_bruggenbouwer_tussen_theologie_en_politie_-_digitaal__1_.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *