Oikocredit

oikocredit_logo

Oikocredit helpt!

 

Oikocredit is al ruim 40 jaar actief met microkredieten in ontwikkelingslanden. Hiermee worden mensen geholpen die wel een goed ondernemingsplan hebben, maar geen geld van de plaatselijke banken kunnen krijgen. De hoge rente en/of de korte looptijd kunnen een probleem zijn en wie gelooft er nu in arme mensen?

Oikocredit gelooft wel in deze mensen en leent hun geld in de vorm van een microkrediet (50-100 euro) op acceptabele voorwaarden voor het opzetten van een bedrijfje. Niet alleen geld maar ook begeleiding, waardoor het slagingspercentage     > 95% ligt.

Deze mensen krijgen zelfvertrouwen, kunnen kinderen naar school sturen, van de gezondheidszorg gebruik maken en zijn een voorbeeld voor anderen.

                                       Help Oikocredit helpen.

Dit kan door het geld dat u (tijdelijk) over heeft aan Oikocredit uit te lenen. U krijgt 1,55 netto rendement en uw geld is dagelijks opvraagbaar. Statutair is vastgelegd dat het bruto rendement 2% is om het geld op acceptabele voorwaarden uit te kunnen lenen.

Oikocredit was een initiatief van de Wereldraad van Kerken.

Voor meer informatie: kijk op de website www.oikocredit.nl of bel met Pieter Kooistra tel. 0582880038 e-mail p.kooistra31@upcmail.nl