Dorpskerk naar Alde Fryske Tsjerken (SAFT)

Dorpskerk naar Alde Fryske Tsjerken (SAFT)

{gallery}overdrachtDorpskerk{/gallery}

Op 29 november 2013 is de Dorpskerk tijdens een officiƫle bijeenkomst overgedragen aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De SAFT is ingenomen met de 43ste kerk, het is de eerste stadskerk met een bijzonder gaaf interieur. De preekstoel is uniek en dateert nog van voor de Reformatie, een bijzondere overname!

Begin oktober 2013 is er een afscheidsdienst gehouden.

De Plaatselijke Commissie zal het beheer namens de SAFT overnemen. De plannen zijn ambitieus en gevarieerd.

Wij kunnen in dankbaarheid terug zien hoe deze Dorpskerk voor kerkelijk Huizum gedurende vele eeuwen belangrijk is geweest. Het is goed te constateren dat de SAFT zich inzet voor het behoud van monumentale gebouwen waarmee de Dorpskerk in vertrouwde handen is! Wij vertrouwen dat deze kerk nog lang voor het nageslacht behouden mag blijven. De Plaatselijke Commissie zal er hopelijk nog vele activiteiten organiseren.

Over de overdracht van de begraafplaats zijn de gesprekken nog niet afgerond.

College van Kerkrentmeesters Leeuwarden-Huizum