Gemeentereis naar Israël 2018

image1.jpegVan vrijdag 27 april tot en met maandag 7 mei 2018 organiseren we vanuit onze wijkgemeente een gemeentereis naar Israël. Ook mensen van buiten onze wijkgemeente zijn van harte welkom!

Het gevarieerde programma is inmiddels bekend. Er zal aandacht zijn voor Bijbelse plaatsen (Bethlehem, Jeruzalem, Nazaret, Kapernaüm, enz.), voor overige geschiedenis (denk aan de kruisvaardersburcht in Akko), voor recente geschiedenis (het door strijders van het Warschau-ghetto opgerichte museum Lohamei HaGeta’ot aan het begin van de reis en het Holocaustcentrum Yad Vashem op 4 mei) en de huidige tijd (het conflict tussen Joden en Palestijnen, waarbij we ontmoetingen hebben met mensen van beide groepen).

Ook is er aandacht voor natuur (zeegrotten van Rosh Haniqra) en ontspanning (drijven op de Dode Zee). De eerste zondag zullen we een viering houden op het meer van Galilea, de tweede zondag doen we dat in Jeruzalem. We maken de ’erev Shabbat’ (avond van de sabbat) mee in Nes Ammim en bij de Klaagmuur. In eigen kring staan we vanzelfsprekend stil bij 4 mei. En dan nog hebben we niet alle onderdelen opgenoemd!

Dit alles doen we natuurlijk in een normaal tempo, geen wandelmars, al is het – zeker in de Oude Stad Jeruzalem – wel van belang dat u goed ter been bent.

image2.jpegDe reis organiseren we – dhr. De Dreu, die een aantal jaren in Nes Ammim heeft gewoond, en ds. Vroonland, die Israël twee keer bezocht heeft – in samenwerking met Promised Lands uit Rotterdam. Deze organisatie verzorgt reizen op maat voor vele kerken en bijvoorbeeld ook voor de Protestantse Theologische Universiteit.

Bent u benieuwd naar het hele programma? Heeft u vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met dhr. De Dreu (dreudec@gmail.com / 058-2801387) of ds. Vroonland (ds.vroonland@kpnmail.nl / 058-2896620).   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *