Bericht van ds. Vroonland

Vandaag, het is 17 juni, ben ik precies een maand aan de slag in de PG Nieuwland en dus ben ik nu ook een maand niet langer ‘de predikant van Huizum-Oost’. Ik kijk terug op een fijne eerste kennismakingsmaand met diensten op 17 en 31 mei, fietstochtjes voor het opdoen van plaatselijke kennis, de eerste vergaderingen in de kerk, digitaal of bij mij in de achtertuin, eerste kennismakingsgesprekken, telefoontjes naar alle 85plussers en kennismakingmomenten met de kinderen (bij een digitale bingo) en tieners (bij een barbecue). Doordat gekeken wordt naar wat wel kan, is het zo toch goed mogelijk om de gemeente steeds beter te leren kennen. Maar iedere keer dat ik achter m’n bureau zit, zie ik ook u als gemeente. De kaarten staan nog in de vensterbank. Een warm uitzicht! Inmiddels is en wordt de verzameling aangevuld met kaarten vanuit de Hoeksche Waard. Wat was het fijn om zo toch wat alternatief afscheid te kunnen nemen alvast! Alvast, want gelukkig komt er nog een moment om elkaar te zien, voor het afscheid, het weekend van 23 augustus staat gereserveerd in mijn agenda. Dat duurt nog twee maanden, maar het ziet er gelukkig hoopvol uit dat het door kan gaan, net als mijn bevestiging en intrede op de 30ste. Voor nu wens ik u en jullie allen een goede zomer toe, met hopelijk oog voor wat wel kan in deze roerige tijd.

Ds. Madelon Vroonland