DE BLOEMENGROET

Iedere zondag staat er weer een mooi boeket bloemen in de Oase, wat na afloop van de zondagse kerkdienst naar een gemeentelid/ gemeenteleden gebracht wordt als een teken van medeleven:

Op 19 februari naar Sjoerd en Renny Wendelaar Bonga

Op 26 februari naar Trijnie Wouda

Bericht vanuit het pastoraat:

Wij kunnen terugblikken op twee mooie gebeurtenissen: de lunch met de jongeren op 12 februari. Er was een mooie groep en ook een aantal kinderen, die zich prima vermaakten. Het was gezellig om met elkaar te eten en ondertussen elkaar wat beter te leren kennen. Met elkaar eten is een ideale manier om met elkaar in gesprek te gaan, contact te hebben en elkaar weer eens te ontmoeten.

De tweede gebeurtenis was de kerkdienst op vrijdagmiddag 24 februari. Tijdens de corona was dat er niet meer van gekomen. Daarvoor is er één keer een dienst op middag geweest. Het was een prachtige viering met Heilig Avondmaal en er was een mooie opkomst. Op deze manier was het toch mogelijk, dat mensen weer een keer naar de kerk konden. Vaak lukt dit op zondagmorgen niet. Het is toch wel bijzonder om samen weer een keertje in de kerk te zitten. Ook mooi om dit op vrijdagmiddag te doen. Het deed mij even denken aan onze tijd in Israël waar op vrijdagmiddag al de sfeer van de sjabbat heerst en iedereen elkaar sjabbat sjalom wenst.

Deze middagdienst is zeker voor herhaling vatbaar. Wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Iedereen die hier zijn of haar bijdrage aangeleverd hartelijk dank.

Dan staan er nog een paar activiteiten gepland: een bijeenkomst in Abbingahiem op 17 maart om 14.30 uur en de pastorale, diaconale bijeenkomst voor ouderlingen, wijkbezoekers, bezoekmedewerkers en helpers op 23 maart om 17.30 uur. Deze bijeenkomst willen wij beginnen met soep en broodjes en daarna willen wij met elkaar in gesprek gaan. Ds. Anne Henk Boschma leidt het thema in: “Dementie, kijken met andere ogen…..”

Op woensdagmiddag 22 maart is er nog de thema-gespreksgroep middag met als onderwerp “Twijfel”. Iedereen is daar van harte welkom.

Vanuit de taakgroep pastoraat wensen wij eenieder een goede veertigdagentijd toe en alvast een gezegende Pasen.

Janny de Dreu-van der Laan

Koffie/thee-inloopochtend op woensdagmorgen 15 maart om 10.00 uur in de Oase.

Op woensdagmorgen 15 maart staat de koffie/thee weer voor u klaar in de Vijverzaal van de Oase vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Deze keer is er weer veel gelegenheid voor gesprek en ontmoeting nadat wij op 1 maart gezellig hebben gesjoeld.

Informatie: Janny de Dreu tel. 2801387