Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Zoeken
Vocal Group Choral – Chagall
Zondag 14 Mei 2017, 15:30
Hits : 946

Na het succes van de voorstelling Etty Hillesum komt Vocal Group Choral (http://www.vocalgroepchoral.nl/) dit jaar terug in Leeuwarden. Om meer mensen de kans te geven te kunnen genieten van deze uitstekende groep, organiseert de CVT Goutum/Huizum Oost dit jaar de voorstelling Chagall in de grotere zaal van de Oase.

Over Chagall

De voorstelling is gebaseerd op het leven en werk van de Joods-Russische schilder Marc Chagall (1887-1985).

Hij werd geboren in de Russische stad Vitebsk, studeerde in Sint Petersburg, Berlijn en vooral in Parijs.

Opmerkelijk in zijn werk is zijn enorme positivisme. Een centrale plaats is er voor de geweldige kleuren, die hij gebruikt: rood, geel, groen en blauw.

Chagall 

Het tintelt op het doek. Die tinteling is ook te vinden in het schilderij dat we vandaag hebben neergezet. Het is een uitvergroting van een werk, waarvan het origineel hangt in het museum Message Biblique de Marc Chagall in Nice.

Thema van dit schilderij is de liefde, zoals dat in het bijbelboek Hooglied onder woorden is gebracht.

Bijbelse thema’s lopen vanzelf over in ervaringen van Chagall zelf.

Driemaal is hij getrouwd geweest: zijn eerst vrouw overleed in 1944, toen ze als Joodse vluchtelingen in de Verenigde Staten verbleven. Na de oorlog keerde hij met zijn tweede vrouw terug naar Frankrijk. Zij vestigden zich in Vence aan de Cote d’Azur. Het huwelijk met zijn tweede vrouw strandde echter na een aantal jaren. Vervolgens is hij in de jaren vijftig hertrouwd met zijn derde vrouw. Hij was toen al op leeftijd.

In het verhaal volgen wij zijn leven: thema’s daaruit zitten ook in het schilderij verborgen. In de muziek en de liedteksten klinken steeds de universele thema’s uit de liefde door: vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid, tintelend plezier.

Informatie:

Kaarten zijn beschikbaar:

Locatie:

De Oase, Weideflora 142, 8935 GS Leeuwarden

Zondag 14 mei 2017 15:30 (zaal open vanaf 14:45)

Locatie Oase

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION