Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst

6 maart 09:30

Op zondag 6 maart vieren wij een hele bijzondere dienst samen met de Protestantse gemeente van Goutum.

Al enige jaren werken wij als gemeenten samen in een werkgroep Vorming en Toerusting. In deze groep kwamen wij op het idee om aandacht te vragen voor de situatie in Afghanistan.

Vorig jaar stond er een artikel in de krant over twee zussen Hasina en Sara, wonend in Leeuwarden, die mensen helpen in Afghanistan. Hasina en Sara komen van oorsprong uit Afghanistan.  Zij hebben een stichting opgericht “Stichting Supporters Afghanistan”.  Deze stichting zorgt voor directe hulp aan de mensen daar.

In het voorgesprek raakten wij diep onder indruk van hun verhalen en van hun gedrevenheid om mensen te helpen. Op zondag 6 maart zullen zij ook in de dienst aanwezig zijn om hun verhaal met onze gemeenten te delen. En zal ook een collecte gehouden worden voor deze stichting en de diaconieën staan garant voor een prachtige gift.

Wij hadden deze dienst graag op 6 februari willen houden, dus op de zondag voor het  werelddiaconaat, maar dat was helaas niet mogelijk. Nu is het op 6 maart, de eerste zondag van de 40dagentijd. De dienst wordt gehouden in de Agneskerk te Goutum en ik mag voorgaan.

Helaas is daar in de kerkzaal niet veel ruimte en is het reizen voor mensen misschien ook een bezwaar. Daarom willen wij deze dienst ook live uitzenden in de Oase. Via de beeldverbinding (op onze nieuwe schermen) kunt u ook deze dienst meevieren. Er zal ook na de dienst gewoon koffiedrinken zijn in de Oase. Het is even een andere vorm, maar ook bijzonder om zo in verbondenheid deze dienst te vieren en zo samen aandacht te vragen voor de naasten in Afghanistan.

Namens de werkgroep vorming en toerusting Agneskerk en Oase,

Ds. Anne Henk Boschma

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
09:30

Locatie

Oase